agenda & nieuws

✒︎

In De IJsselstroom in Zutphen was op 8 en 9 september 2018 een expositie met kunstwerken, gemaakt door de jongste leerlingen van de Theo Thijssenschool. Ze hadden zich laten inspireren door Karolien Blankers en Marlous Kleijberg en door de wereld van de insecten. SG interviewde de kinderen en maakte er een korte film van, hij leidde bovendien de opening van de expositie in met een gesproken column.

✒︎

Boven in de observatietoren op de Needse Berg is woensdag 8 augustus het gedicht onthuld dat SG (in 2013) schreef over de veldleeuwerik in relatie tot de in Neede geboren dichter-predikant Willem Sluiter. [foto dagblad Tubantia]  Info

In het programma De Taalstaat besteedde Frits Spits zaterdag 11 augustus aandacht aan SG’s leeuwerikgedicht.

✒︎

Eke Mannink presenteerde tijdens een enerverende bijeenkomst op zaterdag 23 juni in Zutphen haar debuutroman ›Zo stroom ik van je over‹. Een poëtisch geladen literaire roman over de ingrijpende gevolgen van adoptie. Een boek om in een flow te lezen. Te koop in de boekwinkel en te bestellen bij de uitgeverij.

✒︎

Elke zaterdag staat in alle edities van dagblad De Stentor de natuurrubriek ›Natuurlijk Sander‹. Illustraties Remco Schoppert.
Op 8 augustus 2018 aflevering 63: de roodwangschildpad.

✒︎

Op 21 juni was de zevende vaartocht met rederij Celjo en dagblad De Stentor over de IJssel, dit keer van Deventer naar Zutphen en terug. Hier een korte terugblik.

✒︎

Klik hier voor de laatste stand van de agenda. Bevat tevens een overzicht van activiteiten sinds 2011

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *