De schatkist van Barlheze

Schatkist lot uit loterij

ZUTPHEN – Kunstliefhebbers kunnen op zondag 29 mei via een loterij het laatste ‘schatkistje’ van het kunstenaarsproject in het Zutphense Barlhezekwartier bemachtigen.

Van het schatkistje zijn er in totaal vijftig gemaakt. Er zit onder meer een boekje in dat de lezer langs diverse ateliers in het Barlhezekwartier leidt.
In het kistje passen negen speciaal voor dit project vervaardigde kunstwerkjes. De kistjes, die twintig euro per stuk kosten, zijn te koop bij de VVV aan de Houtmarkt. Bij aankoop zitten er al twee kunstwerkjes in. Gedurende vier zondagen – steeds de laatste van de maand tussen 11.00 en 17.00 uur – kunnen ze in de ateliers verder worden gevuld, waarbij elk kunstwerkje vijf euro kost.

Van de vier zondagen zijn er twee geweest. De resterende dagen zijn 29 mei en 26 juni. De meeste kistjes zijn inmiddels verkocht. Het allerlaatste kistje gaat niet in de verkoop, maar wordt verloot. Een lot kost vijf euro: online te koop via www.kunstinbarlheze.nl of live bij de VVV en bij het restaurantje van Mrs Janet aan de Spiegelstraat 1: daar heeft 29 mei de openbare verloting plaats (16.00 uur). De winnaar krijgt het kistje met nummer 50 en hij/zij kan dat op 26 juni in de ateliers kosteloos vullen.
De deelnemende kunstenaars zijn: Michael Beer, Sacha Brienesse, Kim van IJzendoorn, Miriam Kemperman, Peter Kooij, Marianne Kraster, Wim van der Meij en Danielle Nienkemper. De negende is dichter Sander Grootendorst. Hij draagt aan de bezoekers van Mrs. Janet bovendien gedichten voor.
Het tijdelijke atelier van etser Wim van der Meij aan de Turfstraat is opgeheven: hij is beide zondagen te vinden in zijn atelier aan de nabijgelegen OudeWand/Armenhage.

© Contact/ Achterhoek Nieuws

Zie ook: https://www.contactzutphen.nl/nieuws/cultuur/409891/kunstschatten-uit-barlheze