Agenda

✒︎ activiteiten waarbij Natuurvertaler/Vlinderwerk betrokken is

2020

presentatie nieuwe dichtbundel SG UITGESTELD!
bestellen kan wel.

10 oktober, Gelselaar. ‘Onuitputtelijk’. Poëzie en Bentheimer zandsteen. SG houdt een lezing over de negentiende-eeuwse Duitse dichter Annette von Droste Hülshoff . Nadere info volgt.
5 april, Brummen. Presentatie nieuw uitgave De Geitenpers bij boekhandel Primera Bosman. UITGESTELD
25 maart, Zutphen, bibliotheek, presentatie jongerenmagazine over 75 jaar vrede. SG was coördinator, eindredacteur, leverde foto’s en een gedicht. AFGELAST
18 maart, Zutphen, Dat Bolwerck, 20.00 uur: Poëzieclub Kopwit verzorgt een eerbetoon aan ex-stadsdichter Ton Luijten, die vijf jaar geleden overleed. SG levert een bijdrage. AFGELAST

geweest/
niet doorgegaan
16 maart
, Zutphen, café De Deur. Bij de zevende aflevering van het literair café zou SG Multatuli-biograaf Dik van de Meulen interviewen. (Het is  twee-honderd jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker werd geboren). AFGELAST
8 maart, Zutphen, Dat Bolwerck, EM deed mee aan een middagvoorstelling met poëzie en muziek in het kader van Internationale Vrouwendag. Lees hier een verslag.
17 februari, Zutphen, De Deur: Literair Café. EM en SG interviewden respectievelijk de dichter Mark Boog en de schrijver Miriam Guensberg. Lees  hier een verslag.
Na afloop overhandigde SG ongezien door anderen zijn nieuwe dichtbundel aan Mas Papo. 
7 februari, te Amsterdam overhandigde SG het eerste exemplaar van zijn nieuwe dichtbundel ›Werkzame bestanddelen‹ aan zijn zus Judith.
5 februari
, in de edities Zutphen en Deventer van weekblad ›Stedendriehoek‹ verschijnen verschillende door poëzietheater Vlinderwerk aangeleverde pagina’s met foto’s en poëzie.
20 januari, Zutphen, De Deur: Literair Café. EM en SG interviewden respectievelijk de dichters Sabine Kars en Meity Völke. 
19 januari, Zutphen, Dat Bolwerck, opening expositie ›Deutsche Grafik‹. SG las een gedicht voor van Sarah Kirsch, zowel in het Duits als het Nederlands.
14 januari, Den Haag. Op initiatief van de Vlinderstichting zijn aan 150 Tweede-Kamerleden evenzovele ingelijste foto’s aangeboden in het kader van de Twitter-actie #Mijnnatuurblijft. Een van de 150 foto’s is gemaakt door SG, juni 2019, van een zwartkopmierenleeuw in natuurgebied Veluwezoom.

13 januari, Olst, Holstohus: presentatie dichtbundel Hasan Kaddour. Lees hier SG’s interview met hem in De Stentor.