wie is en wat doet?

sgryphaea/natuurvertaler is Sander Grootendorst, dichter, schrijver, eindredacteur en vertaler. Schrijft over natuur & cultuur in stad en land. Woonplaats Zutphen. Geeft performances, lezingen en workshops voor jong – ook op scholen – en oud over literatuur (in het bijzonder poëzie), journalistiek en natuur. Inzetbaar als presentator of dichter bij bijeenkomsten.

Publiceert geregeld artikelen in tijdschriften en kranten, met name dagblad de Stentor. Boekpublicaties onder meer: zwemles voor de merel (poëzie); Berkel. Mein Leben als Fluss/ Mijn leven als rivier (vertaling); Dagelijks brood (verhaal, samen met Eke Mannink, uitgave Geiten Pers). Voorts: Tijd-schrift tegen het vergeten (eindredactie plus twee foto’s).

Meer informatie, bijvoorbeeld over lezingen/ optredens/  workshops? Mail!

Hij houdt het blog poëzielandschap bij.

Met dichter, schrijver en radiomaker Eke Mannink vormt Sander Grootendorst vlinderwerk poëzietheater. Vlinderwerk is/zijn de huisdichters van het Zutphense kunstcentrum Dat Bolwerck.

Hij is voorts sinds 2017 een van de drie uitgevers bij de Geiten Pers in Brummen, die een reeks bibliofiele boekjes publiceert, een of enkele exemplaren per jaar.

visitekaartjenieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *