Wie is en wat doet?

natuurvertaler is Sander Grootendorst, dichter, schrijver, interviewer, eindredacteur en vertaler. Schrijft over natuur & cultuur in stad en land. Woonplaats Zutphen. Geeft performances, lezingen en workshops voor jong – ook op scholen – en oud over literatuur (in het bijzonder poëzie), journalistiek en natuur. Inzetbaar als inleider, presentator of dichter bij bijeenkomsten. Gedichtvoorbeeld: Herstel.

Publiceert geregeld artikelen in tijdschriften en kranten, met name dagblad de Stentor en weekkrant Achterhoek Nieuws (o.a. Contact, Berkelbode)Boekpublicaties onder meer: zwemles voor de merel (poëzie), 2015, Werkzame bestanddelen (poëzie), 2020; Berkel. Mein Leben als Fluss/ Mijn leven als rivier (vertaling), 2016. Hij begeleidde Nathalie Steffens bij de totstandkoming van haar boek met verhalen in verzorgingshuis ‘t Dijkhuis: De schatten van Bathmen, 2019Schrijft sinds 1992 diverse columns in kranten en tijdschriften. In 2020 zijn dat ‘OerendSmart’ over mens en natuur en SanderLeest over literatuur, beide in weekkrant Achterhoek Nieuws.

Met dichter, schrijver en radiomaker Eke Mannink vormt Sander Grootendorst vlinderwerk poëzietheater (voorstellingen, workshops, boekpublicaties etc). Vlinderwerk is/zijn de huisdichters van het Zutphense kunstcentrum Dat Bolwerck. Samen publiceerden zij Lichtbundel (2013), poëzie, en Dagelijks brood (2015), proza. Hij fungeerde onder meer als eindredacteur en fotograaf bij haar Tijd-schrift tegen het vergeten (2018) en de biografie van De Senators (2019).

Dit is het YouTubekanaal van Natuurvertaler.
Volg Sander Grootendorst op Facebook en/of Twitter.
Meer informatie, bijvoorbeeld over (eind)redactie/ lezingen/ optredens/  workshops?) Kijk rond op de website en/of vul het contactformulier in.

visitekaartjenieuw

EN WAT DEED?

 

Een vrijwel volledig overzicht van gedane zaken van maart 2011 tot en met december 2019. activiteiten van Natuurvertaler Sander Grootendorst (SG), Vlinderwerk Poëzietheater en Eke Mannink (EM/Atalanta). 

onder constructie, doorbladerbaar, niet doorzoekbaar. Naar volgende of vorige pagina: pijltjes links onderaan.
Oorspronkelijk een bestand uit een Google-blog. Sommige overtollige informatie en niet meer functionerende codes zijn nog aanwezig.

 

poëzielandschap-agenda-nieuws